A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Utazik az első és a második csapat is

Az idén harminc éves a Tata és a hollandiai Alkmaar közötti testvérvárosi kapcsolat. Ebből az alkalomból az önkormányzat most Alkmaar témájában hirdette meg a hagyományos testvér-települési vetélkedőjét.

A megmérettetésre tatai középiskolások jelentkeztek szép számmal. Összesen 16 csapat nevezett, viszont csak tíz fejezte be a versenyt, amely online feladatsorból állt. Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens elmondta, hogy a kérdések kitértek Hollandia történelmére, a tudományos eredményekre, a politikai-gazdasági témákra, az életmódra. A kérdőíveket Osgyáni Zsuzsanna, Kövsedi Mónika művészettörténész és Varga Dóra a polgármesteri hivatal munkatársa zsűrizte. A fiatalok nagy izgalommal várták a végeredményt. A első lett Benczúr Zsuzsanna, Szabó Boglárka és Radisz Afrodité. Nyereményük egy egyhetes hollandiai utazás. Az igazi meglepetés viszont csak ez után következett: Osgyáni Zsuzsanna bejelentette, hogy a második helyezettet is jutalmazták, mivel csak egy pont különbség volt a két csapat között. Ők egy olaszországi kiránduláson vehetnek részt, Tata testvérvárosába, Arenzanoba utazhatnak.
A csapat tagjai: Szatmári Zsófia, Kelemen János és Illés József. A nyertesek mindegyike a Református Gimnázium tanulója. A nyereményeket Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, a humán bizottság elnöke adta át a fiataloknak.