A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Felvidékre két keréken

Immár negyedik alkalommal indultak neki május 30-án a hetven kilométeres távnak a tatai középiskolás és általános iskolás diákok. A városi diákönkormányzat népszerű kerékpártúrájára idén tizenkilencen vállalkoztak.

 

A csapat kísérői Schäfferné Czirok Vera sport- és ifjúsági referens, Varga Dóra hivatali dolgozó és dr. Varga András képviselő voltak. Az út zökkenőmentesen zajlott, ennek köszönhetően rekordidő alatt ért el a bicós csapat Tata felvidéki testvértelepülésére, Szőgyénbe.

Felvidéki barátaink idén is sok programmal készültek. Megismerhettük a köbölkúti Párizsi-mocsarat, amely 1990-ben került fel a ramsari egyezmény listájára. A túránkhoz kapcsolódóan kerékpáros élménybeszámolót hallottunk a révkomáromi Bujna Zoltántól, a „biciklis dervistől”, aki 107 nap alatt több mint 7000 kilométert kerekezett Ázsiában – követve példaképe, Vámbéry Ármin (1832-1913) útját. Baracska Árpáddal, a szőgyéni tájház „mindenesével” agyagoztunk, drótékszereket készítettünk, és nem maradhatott el a már hagyományosnak mondható „pajtamozi” sem. Az összetartozás emlékoszlopánál pedig közösen emlékeztünk verssel és énekkel.

Az előző évekkel ellentétben idén másik útvonalon tekertünk haza – Karvánál keltünk át a határon komppal. Sok élménnyel tértünk haza, mindenki jól érezte magát – az is, aki először volt, és az is, aki negyedszerre. Mindez persze nem jöhetett volna létre a tatai és a szőgyéni önkormányzat segítsége nélkül, amit nagyon köszönünk!

 

(Dózsa Eszter)