A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Online helytörténeti vetélkedő

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár online helytörténeti vetélkedőt hirdet a tatai általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.

 

A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők ne csak tankönyvből ismerjék meg a várost, amelyben élnek, hanem az apró részleteket összerakva rájöjjenek, hogy Magyarország sok szempontból egyik legcsodálatosabb helye az otthonuk.

 

A kihívás május 7-től indul a regisztrációs időszakkal, amely május 11-ig tart.

Ez idő alatt a jelentkező tanulók nevük, e-mail címük és iskolájuk megadásával az Interneten keresztül regisztrálhatnak a játék honlapján. Maga a játék május 12-től válik elérhetővé és május 25-ig tart. Ez idő alatt a résztvevők minden nap kapnak egy feladatot, amely Tatához kapcsolódik: kvízkérdések, fényképezés és helyszínlátogatás a városban, szabadidős programok vagy éppen egy számítógépes játék megoldása. Hétköznaponként legfeljebb 15 percet, hétvégénként 1-2 óra városi kóborlást igényelnek a feladatok, így túlzottan időrablónak és unalmasnak sem mondhatóak. A feladatok megoldásához nem tiltott, sőt, ajánlott némi „puskázás”, amelyhez mindig kapnak tippeket. Különös felkészülést és tanári felkészítést tehát egyáltalán nem igényel a részvétel, viszont fontos megjegyezni, hogy egy kis előre olvasás sokat segíthet, hiszen a megoldandó rejtvények időkorlátosak. A fődíj sem semmi: az első 3 helyezett egy-egy tablet boldog tulajdonosa lesz és a legjobban szereplőkre további értékes jutalmak várnak. Nincs más hátra, mint előre: www.tatapuzzle.hu

CsatolmányMéret
PDF ikon tatapuzzle_szorolap.pdf537.74 KB