A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Csath Magdolna a polgári esték vendége

Csath Magdolna közgazdász lesz a vendége a Tatai Polgári Esték következő előadásának 2014. február 20-án csütörtökön a Magyary Zoltán Művelődési Központban 18 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes!

 

Csath Magdolna a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemet 1966-ban végezte el. 1967-68-ban alkalmazott matematikát tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1972-73-ban elvégezte a London Business School (Anglia) MBA programját. 1996-tól habilitált doktor gazdálkodástudományból a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen.

 

A közgazdaságtudomány doktora fokozatot az MTA-nál szerezte 1991-ben. Öt évig az USA-ban, egy évig Nagy-Britanniában volt egyetemi tanár. A szociális piacgazdaság híve. Véleménye szerint a gazdaság van az emberért, és nem az ember a gazdaságért. Ezért határozottan ellenzi a liberális, monetarista gazdaságpolitikát. Különösen foglalkoztatja a magyar gazdaság tudásra, műszaki fejlesztésre, emberre építő fejlesztésének lehetősége. Több mint 100 publikációja jelent meg itthon és külföldön. Angolul és németül beszél. Jelenleg a Kodolányi János Főiskola tanára. 2002-ben az országgyűlési választásokon a MIÉP jelöltjeként indult.[2] Tagja a Professzorok Batthyány Körének, a "100-ak tanácsának" és a "Trianon Társaság"-nak, továbbá a J. Mander és D. Korten, által vezetett "International Forum on Globalization" / USA / nevü szervezetnek. Több könyvet írt, köztük a "Kiút a globalizációs zsákutcából" címűt. ANemzeti Keresztényszociális Fórum alelnöke. (forrás: wikipédia)