A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ezerarcú diákalkotások

A városi diákönkormányzat már harmadik alkalommal rendezte meg Ezer arcunk – ezer rajzunk címmel képzőművészeti kiállítását. A tárlat a polgármesteri hivatal aulájában nyílt meg és Kerti Károly festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

A diákok most is rendkívül sokféle technikával készült alkotást hoztak: ceruzarajzot, grafikát, festményt, fényképet és volt egy olajfestmény is. Témabeli megkötés nem volt: ami megragadta figyelmüket, azt megörökíthették. Több mint száz értékes pályaművet küldtek be a tatai iskolások.

A legjobbak jutalma, hogy részt vehetnek a tehetséggondozó művészeti tábor munkájában a jövő év augusztusában. Itt tatai és testvérvárosi, ügyes kezű fiatalok alkotnak sokféle műfajba kipróbálva magukat.

 

A nyertesek: Almády Tamás a Talentum Gimnáziumból, Csenkey Lilla az Eötvösből, Csőkör Dóra a Vaszary iskolából, Dózsa Eszter az Eötvösből, Heitz Katalin a Vaszaryból, Kelemen János a Református Gimnáziumból és Kerti Panna az Eötvösből.

 

Számukra Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester nyújtotta át a nyereményt. A megnyitón nemcsak a kiváló képzőművész-diákok mutatkozhattak be, hanem zenei, énekes és versmondó tehetségek is a közönség elé álltak. A fő szervező Dózsa Eszter diákpolgármester volt. - Úgy tűnik, a jövőben a hivatal aulája már nem lesz megfelelő hely a kiállításhoz, mert alig fértünk el, olyan sokan eljöttek– mondta Dózsa Eszter.