A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hallasd a hangodat! - Ifjúsági konferencia

Hallasd a hangodat címmel ifjúsági konferencia zajlott Tatán.  A rendezvényt európai uniós támogatásból sikerült megvalósítani, melyre a tatai diákönkormányzat tagjai mellett a hollandiai Alkmaarból és a szerbiai Magyarkanizsáról is érkeztek résztvevők és önkéntes segítők.

A fiatalokat és kísérőiket fogadta Michl József polgármester és Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester is a városházán. A program célja az volt, hogy az itt töltött idő alatt a fiatalok a demokrácia mibenlétét kizárólag gyakorlati foglalkozások keretében ismerjék meg. Az önkormányzat által szervezett találkozó részleteit Schäfferné Czirok Vera ifjúsági és sportreferens, valamint Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens dolgozta ki.

 

A programban szerepelt például egymás megismerése, a közös tulajdonságok és érdeklődések felfedezése, a kölcsönös elfogadás és tisztelet erősítése, a prezentációs készségeik erősítése, a külföldi projektpartnerek tájékoztatása a magyarországi önkormányzatok munkájáról, a hazai döntéshozatali szintekről és folyamatokról. A tatai „felnőtt” és diák önkormányzat együttműködésének megismerése.