A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

TATA KINCSESLÁDÁJÁNAK TITKAI LÉPTEN - NYOMON

A Freinet-módszer tanulmányozása és gyakorlati alkalmazása a célja annak a négynapos továbbképzésnek, melyet a Bartók Béla Óvoda nevelőtestülete szervezett. Az ország több pontjáról érkeztek vendégek, akik műhelymunka során a Freinet-módszer mentén dolgoznak ki különböző óvodai fejlesztő-játékokat, foglalkozásokat.

 

A megnyitón Pitti Katalin, Liszt-díjas operaénekes megadta a lendületet a kezdéshez, majd Gira Tamásné, a Bartók Béla Óvoda vezetője mondott köszöntőt és Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt.

 

Celestine Freinet francia reformpedagógus volt, munkássága, nézetei az 1920-as évektől terjedtek el. A Freinet-irányzat célja a gyermek adottságainak, képességeinek és szükségleteinek szabad kibontakoztatása, természetesen az egyéni és életkori sajátosságok figyelembevételével. Az általa képviselt szellemiség szélesebb körben inkább az óvodákban terjedt el, mivel az óvoda kötetlenebb szervezeti keretei közé, az óvodai nevelés szelleméhez, koncepciójához jól illeszkedik Freinet pedagógiája. A foglalkozásokon a fő téma a víz, a virág, a vár, a város, azaz a Tata-lépten nyomon című tankönyv adaptálása óvodások számára.

CsatolmányMéret
PDF ikon Freinet.pdf4.23 MB